Predavanje: Prva pomoč in uporaba defibrilatorja

Izobraževanja
Predavanje
Ravne na Koroškem
Datum: sreda, junij 05, 2019 15:30 - 18:00

Prizorišče: Koroški medgeneracijski center Ravne na Koroškem

Temeljni postopki oživljanja ter uporaba defibrilatorja; kako se obnašati in katere podatke posredovati, ko kličemo na številko 112; kako prepoznati srčni zastoj in možgansko kap in kako ukrepati; izvajanje temeljnih postopkov oživljanja pri posebnih bolnikih (nosečnice, srčni spodbujevalniki,...); praktični prikaz oživljanja ...

Predavanja so namenjena neformalnim oskrbovalcem, torej tistim, ki dnevno skrbijo za svojce, znance oz. svoje bližnje. Ti so velikokrat obremenjeni, tako fizično kot psihično, zato tudi njim v pilotnem projektu namenjamo posebno pozornost.

Namen izobraževanj je neformalne oskrbovalce opolnomočiti z znanji in vsebinami o negi pomoči potrebne osebe, jih informirati o strokovnih in psihosocialnih vsebinah ter osveščati o možnostih in načinih uporabe pripomočkov za lažje bivanje in kakovostnejše življenje v domačem okolju. Pridobljena znanja udeležence naredijo bolj vešče v prepoznavanju stanj ter se hkrati informirajo o tem, da morajo kljub požrtvovalni skrbi za drugega hkrati poskrbeti zase in svoje zdravje.

Izobraževanja potekajo v sklopu pilotnega projekta dolgotrajne oskrbe - Koroško središče integriranih skupnostnih storitev dolgotrajne oskrbe, katerega glavni cilj je s celostnim pristopom in z obravnavo, usmerjeno na posameznika, preizkusiti orodja, mehanizme in storitve na področju integrirane dolgotrajne oskrbe ter razvijati mrežo storitev in programov.

Vsa predavanja so brezplačna.

Na predavanja se prijavite na:

  • 031 609 218, (Katja Pavlinič Šoba, projektna koordinatorka PP DO ter koordinatorka izobraževanj za neformalne oskrbovalce) ali
  • 02 82 80 880 (Koroški medgeneracijski center)

V primeru dodatnih vprašanj, nam lahko pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

Telefon
031/609-218
Email
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Predava(jo)
Peter Kordež, reševalec v ZRKC
Čas trajanja
2 uri 30 min
Izobraževanje izvaja(jo)
KOROŠKI MEDGENERACIJSKI CENTER, mag. Marjana Kamnik, predsednica in vodja pilotnega projekta dolgotrajne oskrbe
Prijavitelj in nosilec projekta
KDS Črneče, direktor zavoda Srečko Mlačnik