Predavanje: Nega svojca

Izobraževanja
Predavanje
Kotlje
Datum: četrtek, april  16, 2020 16:00 - 18:15

Prizorišče: Večnamenska dvorana Kotlje

Pomen osebne higiene in njen obseg (dotik, občutek sramu ...); vrstni red umivanja in intimna nega; higiena ustne votline in zob; oblačenje in slačenje; posteljna kopel ...

Predavanja so namenjena neformalnim oskrbovalcem, torej tistim, ki dnevno skrbijo za svojce, znance oz. svoje bližnje. Ti so velikokrat obremenjeni, tako fizično kot psihično, zato tudi njim v pilotnem projektu namenjamo posebno pozornost.

Namen izobraževanj je neformalne oskrbovalce opolnomočiti z znanji in vsebinami o negi pomoči potrebne osebe, jih informirati o strokovnih in psihosocialnih vsebinah ter osveščati o možnostih in načinih uporabe pripomočkov za lažje bivanje in kakovostnejše življenje v domačem okolju. Pridobljena znanja udeležence naredijo bolj vešče v prepoznavanju stanj ter se hkrati informirajo o tem, da morajo kljub požrtvovalni skrbi za drugega hkrati poskrbeti zase in svoje zdravje.

Izobraževanja potekajo v sklopu pilotnega projekta dolgotrajne oskrbe - Koroško središče integriranih skupnostnih storitev dolgotrajne oskrbe, katerega glavni cilj je s celostnim pristopom in z obravnavo, usmerjeno na posameznika, preizkusiti orodja, mehanizme in storitve na področju integrirane dolgotrajne oskrbe ter razvijati mrežo storitev in programov.

Vsa predavanja so brezplačna.

Obvezne predhodne prijave:

  • 031 609 218, (Tonja Kos, projektna koordinatorka PP DO ter koordinatorka izobraževanj za neformalne oskrbovalce) ali
  • 02 82 80 880 (Koroški medgeneracijski center)

V primeru dodatnih vprašanj, nam lahko pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

Telefon
031/609-218
Email
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Predava(jo)
Andreja Kramljak, vodja nege v KDS PE SG
Čas trajanja
2 uri 15 min
Izobraževanje izvaja(jo)
KOROŠKI MEDGENERACIJSKI CENTER, mag. Marjana Kamnik, predsednica in vodja pilotnega projekta dolgotrajne oskrbe
Prijavitelj in nosilec projekta
KDS Črneče, direktor zavoda Srečko Mlačnik